Vad är privatleasing och vilka är fördelarna?

Vad innebär då privatleasing? Du hyr bilen till en bestämd månadsavgift. Hur stor avgiften blir beror på räntenivå, avtalslängd, modell, utrustningsnivå och årlig körsträcka. 36 månaders avtalstid och 1 500 mil per år är ett vanligt alternativ. Vad som ingår i månadsavgiften utöver bilen varierar, men oftast ingår det mesta utom bränsle och årlig fordonsskatt. Detta kan variera lite beroende på vilket avtal du väljer.

Från början var det mest företag som leasade bilar, denna trend har nu vänt och privatleasing har blivit en vanlig ägandeform hos hushållen runtom i Sverige. 2015 levererades ungefär var fjärde privatköpta bil i form av privatleasing och ökningen de senaste åren har varit mellan 40-60 procent per år.

Det finns många fördelar med att privatleasa en bil. De största fördelarna är att det är bekvämt och enkelt med en ny bil till en fastmånadskostnad utan överraskande utgifter. Ingen kontantinsats behövs eller låneskuld och alla sparpengar finns kvar. Du slipper även att tänka på försäljningsprocessen och värdeminskningen av din bil.

Börja jämföra och hitta ditt leasingavtal HÄR